Принципи на безопасността в планината през зимата

Принципи на безопасността в планината през зимата
168chasa.bg
11 Декември 2019

Благодарим на добре запознатите "планински хора" от Mountain Talk за краткото ръководство, което са предоставили в своята Facebook страница. "Можеш да победиш природата, само като й се подчиниш“, пише още през 19 век Чарлз Дарвин. Няма да говорим за подчинение на природата, а за начините да се пазим, когато това е необходимо. Убедени сме, че е полезно обучението по лавинна безопасност да влезе в програмата на училищата, защото през последните години хората, които обичат планината, вече не се ограничават само с разходки или каране на ску/сноуборд на официално обозначените пътеки и писти. Единственото условие за безопасност е да знаят какво правят.



Нужно е да познаваме планината по-добре, да знаем какви опасности крие и защо тези уроци трябва да се учат рано. Принципите за безопасност през зимата са прости и изключително лесни. Въпреки това, се случват инциденти. Напомняме, че планината не бива да се подценява! Безопасността винаги е на първо място!

Ако обичате зимните предизвикателства и планинския адреналин, информирайте се активно и посетете поне един курс по лавинна безопасност.

Знанието е най-мощният превантивен инструмент!



За времето в планините можете да се информирате тук (линк)

Прочетете още