Почитатели на Тейлър Суифт станаха жертва на мащабна измама с фалшиви билети

Почитатели на Тейлър Суифт станаха жертва на мащабна измама с фалшиви билети
Снимка: Ronald Woan
17 Април 2024

Почитатели на Тейлър Суифт са станали жертва на мащабна измама с фалшиви билети, пише "Индипендънт". Британската банка "Лойдс" съобщи, че най-малко 600 техни клиенти и около 3 хил. души в глобален план са извършили банкови трансфери, но не са получили билетите си.

През май певицата ще започне европейската обиколка от турнето Eras, а всички дати са разпродадени. Въпреки това феновете на певицата са се подлъгали по реклами в социалните мрежи, които твърдят, че все още има билети за концертите. Те са превели съответната сума, но срещу нея не са получили билет. Всеки е изгубил средно по 332 британски лири, като някои от почитателите на Суифт са платили и по 1000. Общите загуби са над 1 млн. британски лири.

Оказва се, че това е често срещана практика. Миналата година жертва на подобни измами са станали фенове на Бионсе, Хари Стайлс и "Колдплей".

Банките и организаторите на концерти припомнят, че билети трябва да се купуват само от оторизирани платформи и почитателите трябва да се доверяват само на информацията в официалния сайт на съответния изпълнител. По думите им искането за банков трансфер е първият знак, че нещо не е наред. Те препоръчват купуване на пропуски чрез PayPal или с карта от лицензирана платформа за продажба на билети. А ако някой все пак стане жертва на измама, незабавно трябва да се обади в банката и да подаде сигнал в полицията.

Прочетете още