Най-честите злополуки, които застигат мобилните ни телефони

trak.in
trak.in
21 Юни 2016

В последните години смартфоните се превърнаха в една от най-скъпите играчки за „големите деца“, а продуктите на Apple дори в култ за някои потребители. Интересна инфографика, направена от SquareTrade, показва най-опасните места за всички марки телефони. Статистиката показва, че 51% от инцидентите с телефони стават у дома, така че трябва да сме изключително внимателни на това място. От друга страна се оказва, че 69% от тях са причинени именно от самите собственици на модерните устройства.

Всъщност най-опасното място за нашите мобилни телефони е кухнята. Цели 21% от потребителите успяват да повредят своите телефони на това място, а 18% – във всекидневната. Банята също се оказва опасно място за устройствата поради желанието на потребителите да слушат музика, докато вземат душ или мият зъбите си. 

Изненадващо цели 5% от собствениците на смартфони ги унищожават, поставяйки ги несъзнателно в пералнята, а 9% пък ги изпускат в тоалетната. Забавно е също така, че 6% от тях ги забравят на покрива на своите превозни средства и потеглят. Резултатът, разбира се, е нов мобилен телефон. 

Най-често пък заливаме своите смартфони с вода (43%), газирана напитка (19%), бира (12%) и кафе/чай (12%). Всички тези числа ни показват колко опасности може да крие домът ни за скъпите машинки. Разбира се, ако сте внимателни, рискът да влезете в тази статистика намалява, но все пак имайте тези данни предвид.

 

Прочетете още