БОНО (микс боксер/булмастиф) търси дом

БОНО (микс боксер/булмастиф) търси дом
9 Декември 2015

За кучешката безусловна, безкрайна и безумно сладка любов, е трудно да разказваме. Преживели сме такава - били сме и с разбити на парченца души, били сме и на върха на щастието. 

Да имаш куче е като да имаш още едно сърце. А този едър приятел търси човек, на когото да подари своето. 


Кучетата не могат да говорят, но очите им могат. Той не може да ви разкаже къде е бил и какво лошо или какво хубаво е преживял. И въпреки това, в очите му се чете една голяма липса. Виждали ли сте тъжно куче? Дано не срещате... Тъгата при тях се лекува с много обич и с много внимание. Нашият нов приятел заслужава от всичко това, в неизмерими количества. 

Обикновено успяваме да се преборим с неизвестните и да сглобим историята на "хранениците" си - намираме откъде са дошли и защо са се озовали на улицата. За него, обаче, нямаме представа.



Намерен е да се шляе на бул. Константин Величков, София, премръзнал. Прибран на топло от добри хора, след което го взехме ние, за да задвижим колелото на късмета му. Вярваме в силата на радиото, защото достатъчно пъти ВИЕ сте били тази сила, ВИЕ сте били сърцевината на доброто, ВИЕ сте били решението, ВИЕ сте били помощта. 



Информация: 
- мъжки, кастриран, чипиран в Сеславци
- леко кръцнато в приюта ушенце (маркер)
- около 40 килограма доброта
- 5-6 годишен (булмастифите живеят около десетина години, а боксерите - до 12, така че при добро гледане, това момче може да има още доста време с някого)


Готови ли сте? Не молим за Коледно чудо - не търсим такова. Той няма нужда от семейство само за празниците. Той трябва да бъде настанен в дом, с идеята, че остава там, докато му е писано. Че е нужен, че е чакан, че без него не може. 

Момчето е с дирофилария. Провеждаме лечение. Това са паразити, които атакуват сърцето. В начален стадий се наричат микрофиларии, а възрастните форми приличат на червеи и пречат на сърцето да върши работата си - настаняват се в него (имаме опит с тези паразити и кучето в момента е здраво и щастливо след проведено лечение). БОНО може да се справи. Още повече, че разполагаме с лекарството. Само му дайте шанс за щастие и той ще успее с борбата. 

ГОЛЕМИТЕ кучета (а той е такова), изискват повече време, повече финанси - изобщо, повече от всичко, за което се сетите. Но не остават длъжници - връщат ви го с лихвите, че и отгоре

 

Привързва се много бързо към хората, спокоен е с уравновесени кучета - подходящ е за осиновяване. Докажете, че трябва да живее именно с вас - пишете ни на dj@radioenergy.bg : )

Прочетете още