Madonna на Евровизия 2019

Madonna на Евровизия 2019
Снимка:
20 Май 2019

Мадона напусна 64-те награди на Евровизия, след като разочарова зрителите и много от почитателите си, съобщава британската преса. По време на шоуто тя изпълни голям хит от 1989 година - Like a Prayer. 60-годишната кралица на попмузиката представи и новата си песен Future, която е част от 14-тия й албум Madame X.

Изключително очакваното й изпълнение, за което тя се появи на върха на стълбище, наметната с пелерина и качулка, носеща метална броня на гърдите, обаче остави феновете разочаровани. Популярният телевизионен водещ Пиърс Морган, поведе „хорото на недоволството“ като пусна в Туитър съобщение, гласящо: „Кариерата на Мадона може да почива в мир.“ Дори водещият на Евровизия 2019 - Греъм Нортън, се пошегува нахално след изпълнението й с репликата: "Залата остана безмълвна след Мадона…“



Множество зрители споделят позициите на Морган и Нортън, а един от феновете написа: „Никога не съм бил по-разочарован.“ И докато мненията на недоволните валяха в Туитър, все пак имаше почитатели, които подкрепяха своята любима звезда: „Съжалявам, но Мадона все още е моя кралица, независимо от това изпълнение.“

Израелският министър на Евровизия разкритикува медийната организация в Кан, съорганизатор на Евровизия, която не си е свършила работата, след като на екран са се появили палестински знамена. Кралицата на поп музиката не се поддаде на натиска на про-палестинските активисти да бойкотира конкурса в Тел Авив. Според тях, чрез него израелските власти се опитвали да омаловажат реалностите от израело-палестинския конфликт. Малко преди участието си като гост на финала, Мадона заяви: "Никога не трябва да подценяваме силата на музиката - тя е да обединява хората!".




Още не е известно дали тя е знаела, че нейни балетисти ще се явят с палестински и израелски знамена. По време на обявяването на резултатите, членовете на исландската група "Хатари", известни с отрицателното си отношение към израелската окупация на палестинските територии, разгънаха транспаранти с палестинското знаме, предизвиквайки освирквания от страна на публиката.

Прочетете още