Куче оцеля на 220км навътре в морето (ВИДЕО)

Куче оцеля на 220км навътре в морето (ВИДЕО)
Снимка: carterse
17 Април 2019

Куче бе спасено на 220 километра в морето в Тайланд, след като работници на нефтена платформа го забелязват във водата. Животното е намерено докато плува близо до платформата, измръзнало и треперещо, без индикации как се е озовало там. Един от работниците разказва пред CNN, че първоначално му подали стълб, но животното не успяло да се покачи на него заради вълните.

"Кучето просто стоеше във водата мълчаливо, гледайки нагоре към нас, работниците. Очите му бяха толкова тъжни, сякаш искаше да каже "Моля ви, помогнете ми.“ Тогава работниците хвърлят въже около кучето и така успяват да го извадят.

Вече стъпило на борда, животното е почистено, получава прясна вода и името Бонрод, което в превод от местния език означава "оцелял“ или "спасен“.

"Изглеждаше много изтощено и без енергия, не можеше да стои изправен“, казват работниците. Бонрод, който е порода аскал, е върнат обратно в Тайланд, където грижите за него поема местна ветеринарна клиника и ще остане там, докато възвърне силите си, след което ще бъде възможно да се търсят и осиновители за кучето.




 

 

Прочетете още