Кои са 10-те най-досадни домакински задължения

702windows.com
702windows.com
26 Май 2016

Според класация, която подрежда най-досадните домакински задължения и за мъже, и за жени, почистването на фурната е най-омразната и най-често отлагана задача у дома. Дългият списък включва още почистване на канала от косми, бърсането на прах, размразяване на хладилника и т.н. Много хора признават, че често отлагат неприятните задачи за после, като това понякога означава, че я вършат след месец и дори след година. Голяма част от тях се надяват, че половинката им ще свърши мръсната работа, а други споделят, че се заемат с чистене, след като разберат, че ще имат гости.

Вижте кои са 10-те най-досадни домакински задължения:

1. Почистване на фурната – тежка и досадна задача. Едва ли има човек, който да обича да се поти, опитвайки се да премахне силните замърсявания…

2. Миенето на прозорците също е омразна задача. Освен че отнема много време, изисква и внимание, особено ако живеете на по-горен етаж.

3. Почистването с прахосмукачка се нарежда на трето място. Много хора признават, че се ужасяват от шума му.

4. Почистване на тоалетната – не съществува човек, който да обича да го прави.

5. Почистване на праха – ако сте от хората, които обичат вещите, значи трябва да сте страшно търпеливи, когато отстранявате праха. Това задължение ще ви отнеме поне час-два.

6. Почистване на канала от косми – мръсна, гадна и неотложна задача!

7. Размразяване на хладилника – за щастие не се налага да го правите всяка седмица. Отнема много време и понякога миризмата е доста неприятна.

8. Гладене – много жени признават, че мразят да гладят, особено ако става въпрос за ризи.

9. Отпушване на мивката – макар вече на пазара да има различни препарати за отпушване, не при всички ситуации са достатъчно ефективни.

10. Почистване на абсорбатора – премахването на мазнините, които се напластяват в решетките, понякога отнема часове. Тук на помощ идват различните препарати, които се предлагат в магазинната мрежа.


Източник: joyfulcleaning.com.au
 

Прочетете още