„Jurassic Park” – преди и сега

jurassic-park-predi-sega
Снимка: Jose Monsalve 2
30 Октомври 2014

”Животът винаги намира начин.”

Годината е 1993 и някои от нас са пръви клас. Стивън Спилбърг е във вихъра си и изкарва на бял свят поредния касоразбивач. Дори от заглавието ни побиват тръпки – „Джурасик Парк”! Разбира се, такива страшни филми са ни забранени или ако ни позволят да ги гледаме, то е след хиляди уговорки.



Запомнили сме всичко - до най-малката подробност. Лицата, героите, репликите - всеки динозавър! Е, самите те едва ли са се променили, но главните актьори са претърпели някои изменения под влиянието на последните 21 години ;))



Да се върнем заедно в онова вълшебно време, когато не осъзнавахме толкова добре, че всичко е измислица и плод на много работа, техничеки екип, ефекти, гримьори, декори...



Тогава, когато приемахме нещата за чиста монета, те изглеждаха така:

Jeff Goldblum като Dr. Ian Malcom

Знаете ли, че Goldblum е изместил Jim Carrey за ролята? ;)

Laura Dern като Ellie Sattler

Тя и майка й, Diane Ladd, стартират кариерите си във филми с динозаври.



Sam Neil като Dr. Alan Grant

Neil е поканен от Steven Spielberg  за ролята на доктор Alan Grant едва няколко седмици преди старта на снимките. Той се появява в Хавай без да знае нищо нито за характера на образа, който трябва да пресъздаде, нито за сценария!

Ariana Richards като Lex Murphy

След излизането на филма, Ричардс се оттегля от светлините на прожекторите. В момента има няколко награди за изобразително изкуство.

Joseph Mazzello като малкият Tim Murphy

Спилбърг е толкова впечатлен при прослушването на Джоузеф, така че той разменя годините на децата във филма, за да може Mazzello да играе Тим, който по сценарий е трябвало да бъде по-голям от сестра си Lex.



Samuel L. Jackson като Ray Arnold

Самюел е имал изключителната чест да бъде изяден от динозавъ, в "Джурасик парк" и от акула в "Синята бездна".

Wayne Knight като Dennis Nerdy

По времето, когато започнал актьорската си кариера, Knight работел и като частен детектив.

BD Wong като Dr. Henry Wu

Има само 2 минути актьорска игра на екрана и доста солидно заплащане за ролята.



Пропускаме Richard Attenborough, който изигра John Hammond, заради заслужено отдаване на почит към паметта му. Той се спомина през август тази година.

Прочетете още