Facebook пуска 4 нови функции за гледане на онлайн видео

Facebook пуска 4 нови функции за гледане на онлайн видео
23 Февруари 2017

Новата версия на мобилното приложение на Facebook въвежда няколко промени в онлайн видеото. Те са част от стратегията на социалната мрежа да превърне видеото в един от основните си елементи и да задържа хората по-дълго време. Има 4 новости, които компанията казва, че е избрала след продължителни тестове с потребители.

Първата промяна е, че вече клиповете автоматично ще тръгват със звук. Според Facebook хората предпочитат, когато звукът е включен по подразбиране, като обаче той ще се изключва автоматично, ако потребителят подмине клипа и продължи да гледа другите публикации. Освен това, ако телефонът е настроен на тих режим или с намален звук, тогава приложението на Facebook ще се съобразява с тази настройка. Потребителите, които искат звукът да е изключен по подразбиране, ще могат да активират тази опция от настройките на приложението.

Второто нововъведение е за клиповете, които са заснети вертикално. Те вече ще се показват на малко по-голям екран.

Третата промяна е функция за отделяне на гледания клип в самостоятелен прозорец на останалите елементи на приложението. Клипът ще остава в долния ъгъл на екрана, като подобна функция има и приложението на YouTube. По този начин потребителите ще могат да продължат да преглеждат останалите публикации докато същевременно гледат и избраното видео.

Четвъртата новост ясно показва амбицията на Facebook да бъде видео портал и място за гледане на много видео. Социалната мрежа ще пусне отделно приложение за телевизори. То ще е съвместимо с Apple TV, Amazon Fire TV и Samsung Smart TV, като постепенно ще се добавят още платформи. Това приложение ще оптимизира качеството на клиповете за голям екран и ще даде повече възможности на потребителите да гледат видео от социалната мрежа директно на телевизора си. Те ще могат и да правят списъци с клипове, които да гледат по-късно.

Прочетете още