За малките деца и техните големи кучета

За малките деца и техните големи кучета
Andy Seliverstoff
6 Октомври 2016

Да - има много причини хората да не разбират кучетата. Може би основната е, че кучетата се раждат и вече знаят как да обичат, докато хората се учат на това през целия си живот. А гаранция, че ще успеят да го постигнат, няма. Децата, също като кучетата, имат вродената способност да приемат с чисто сърце заобикалящия ги свят, да реагират с добро и да отварят душички за светлото и красивото. 

Защо детето ви се радва (или не се радва, поради липсата) на домашен любимец вкъщи, си остава ваше решение. Ние ще ви покажем прекрасни кадри, с които да ви мотивираме да срещнете хлапето си с най-добрия му приятел, възможно най-рано :)

* Големите кучета не са опасни! Просто са с по-големи сърца и имат нужда от много повече любов :) 


Едни от най-подходящите породи за съжителство с деца са боксер, мопс, йоркширски териер, кокер шпаньол, бигъл и немска овчарка. За най-умни породи се посочват: бордър коли, пудел, голдън ретривер. За най-глупава се смята афганската хрътка. Има 701 породи кучета, ирландският вълкодав е най-голямото, чихуахуа е най-малкото от тях, най-тежък е сан-бернарът, а най-лек - йоркширския териер.

Блъдхаундът е единственото животно, чиито показания се приемат като достоверни по закон в САЩ заради неговия невероятен нюх.

Една четвърт от децата, които вече имат куче, се занимават с него между два и четири часа на ден. Детето може самостоятелно да поеме грижата за кучето една на десет години, смятат психолозите. Когато има куче вкъщи, детето не прави разлика в поведението си към него и уличните кучета - нещо, над което родителите трябва да работят. Едногодишно куче е развито физически колкото 15-годишно дете. Най-подходящата вързаст едно дете да има за домашен любимец, са навършени 6 години - тогава детето го възприема като живо същество, а не като играчка.


Кучeтата се тревожат от силните емоции на децата. Кучето е и учител за детето - от него малките се научават на отговорност, нежност и състрадание. Основното, което определя поведението на кучето, е желанието му да се хареса на стопанина си, а много черти от хакартера и типа на реакция са като при малките деца.

Собствениците на кучета по-малко боледуват и живеят по-дълго, тъй като животът на човека с кучето изисква редовни и системни разходки. Хората отглеждат кучета като домашни любимци повече от 12 000 години.

58% от хората включват домашните любимци в семейните снимки. Най-много домашни кучета се отглеждат в Съединените щати и Франция, където куче гледа всяко трето семейство, а най-малко в Швейцария и Германия, където пропорцията е 10:1.




Всички снимки са на фотографа Andy Seliverstoff - линк към Facebook-профила му ще откриете тук

Прочетете още