Ето коя е най-голямата полза от брака

Ето коя е най-голямата полза от брака
Снимка: Greg Pammer
13 Юни 2017

Тайната на доброто здраве на сърцето се крие в брака, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско изследване.

В едно от най-мащабните проучвания по рода си, специалисти от медицинския колеж "Астън" в Бирмингам са анализирали преживяемостта на над един милион души с три основни рискови фактора за болести на сърцето - високо кръвно налягане, висок холестерол и диабет тип 2, наблюдавани в периода между 2000 и 2013 г. Резултатите са показали, че вероятността хората с висок холестерол да са живи в края на изследването е била с 16% по-голяма, ако те са семейни.

Без зависимостта между семейното положение и здравето на сърцето да е напълно изяснена, се смята, че подкрепата, която дават съпрузите, е ключов фактор за повишените проценти на преживяемост. В частност специалистите допускат, че хората се справят по-успешно с контролирането на рисковите фактори, когато разчитат на помощта на половинките си.

Учените допълват, че необвързаните индивиди няма защо да се отчайват. Въпреки че най-високите проценти на преживяемост са отчетени при хората с щастливи бракове, несемейните индивиди могат да извлекат полза от добрите отношения с близките и приятелите си.


Източник: www.vesti.bg

Прочетете още