ЕНЕРГИЯТА НА ЖИВЕЙ АКТИВНО! ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ СОФИЯ

ЕНЕРГИЯТА НА ЖИВЕЙ АКТИВНО! ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ СОФИЯ
9 Юни 2017

На 18 юни е първото от серията летни събития на открито от програмата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2017

Активната година е в разгара си, а най-мащабното събитие от инициативата „Живей Активно! предстои. Много изненади, нови спортни предизвикателства и най-доброто от българската музика очакват феновете на ЖИВЕЙ АКТИВНО! на 18 юни в София. Тази година под мотото „Зареди се с енергия“ Нестле България, Министерството на младежта и спорта и Столична община, заедно с много любими български звезди ще предложат на софиянци още повече споделени активни моменти, заредени с много енергия и динамика. ЖИВЕЙ АКТИВНО! се фикусира върху два от най-големите проблеми на съвременното общество – приемът на небалансирано дневно меню и заседналият начин на живот. Философията на инициативата е свързана с промотиране на балансираното хранен, което ни снабдява с енергия и с мотивиране на активния начин на живот, чрез който да споделяме тази енергия с околните. За първа година инициативата обединява сили с ЕКОПАК България и ще предизвика последователите си да живеят активно, да събират разделно, да бъдат в хармония със себе си и с природата.

В рамките на ЖИВЕЙ АКТИВНО! София столичани и гости на града ще имат възможност да получат насоки за изграждане на балансирани хранителни навици и да се включат в спортни и танцови предизвикателства. Програмата на тазгодишното софийско събитие включва множество новости, които гарантират още по-добро настроение.

Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов ще спортуват заедно с посетителите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Към дългогодишните приятели на инициативата ще се присъедини и златното момиче на българската художествена гимнастика Любомира Казанова. Големите български шампиони ще дадат пример на всички присъстващи, че активният начин на живот и балансираното хранене спомагат за по-добрия начин на живот, зареждайки ни с неподозирана енергия.

Южният парк ще се превърне в арена на множество спортни състезания. Тае Бо, карате, слаглайн, катерене, еко-лабитинт, йога за майки с бебета, гимнастика, лека атлетика, заедно с традиционните турнири по волейбол, футбол и баскетбол ще бъдат достъпни за всички ентусиасти. Посетителите ще открият атрактивни спортни и забавни игри и активности, които да го заредят с енергия през целия ден.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще обърне внимание и на домашните любимци, защото няма нищо по-приятно от това да споделяш положителната енергия от контакта с животните. Южният парк ще осъмне с първия в България маратон с кучета. В надпреварата ще могат да се включат всички желаещи, а заедно с тях ще бягат и 10 сладки кучета от приюта в Богров. След финала посетителите ще могат да се запознаят с тях и да ги осиновят. Маратонът, традиционните походи с велосипеди, ролери и скейт, надбягването с препятствия по алеите на Националния дворец на културата и хилядният пешеходен марш ще сложат начало на най-мащабното лятно събитие в столицата.

Следобеда ще посветим на споделените енергизиращи моменти на щастие със семеен пикник и много вкусна храна с MAGGI Подправката и Кака Лара.

А защото добрата храна, добрият живот и добрата музика вървят ръка за ръка, след дългия ден, наситен със спортни и забавни активности, любителите на балансираното хранене и активния начин на живот ще вдигнат адреналина на макс с грандиозния концерт на голямата поляна в Южния парк. Феновете ще бъдат предизвикани на музикално енергийно презареждане от новите лица на инициативата Павел и Венци Венц, подкрепени от Дара и Кристиан Костов.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на Националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на общините Бургас, Варна и Пловдив, радио City, радио Energy и БГ радио.

Прочетете още