Детето без пол - родители отказват да го признаят

Детето без пол - родители отказват да го признаят
Снимка: skyseeker
20 Април 2018

Родители от щата Юта отказват да кажат какъв е полът на детето им, защото смятат, че това не е определящо за личността му. Майката и бащата са решили да оставят детето им само да прецени дали е момче или момиче, след като стане на 3 или 4 годинки. Те изповядват философията, че ако му кажат дали е момче или момиче, ще го ограничат в развитието му. 

Припомняме, че друг подобен случай имаше с Дезмънд Непълс - трансджендър детето, което дефилира на седмицата на модата Ню Йорк. 

Родителите от Юта са кръстили детето си Зуумър и го наричат "Зет".

В пост в социалната мрежа, майката на детето го представя и обяснява защо е избрала да го възпитава по този начин:
"Не сме определили какъв е полът на Зуумър и не искаме да го разкриваме пред хора, които няма нужда да го знаят. Използваме полово неутрални местоимения за Зуумър. Работим активно да създадем среда, в която е важна индивидуалността. Даваме на детето ни всякакви видове играчки, дрехи, цветове и поощряваме интересите и самоизразяването. Този вид родителство определено ограничава неприятния опит на Зуумър с негативни преживявания относно пола и стереотипите."

Според Кайл и Брент, майката и бащата на Зуумър, методът им на възпитание ще помогне на детето да изгради качествата си извън ограничението на половата принадлежност и ще окуражи индивидуалността му. Те още смятат, че Зет ще избере пола си след като навърши 3 или 4 години. Двойката от Щатите изповядва философията, че половата обособеност на практика не дава никаква информация за предпочитанията на детето, за чувството му за хумор, любимия му цвят или талантите му. Родителите на Зуумър срещат както възторжени коментари от потребителите в интернет, така и критики, според които този метод на отглеждане е нездравословен за психиката на детето. 



Източник: vesti.bg

 

Прочетете още