БГ РАДИО представя: Победителите от Годишни Музикални Награди 2017

БГ РАДИО представя: Победителите от Годишни Музикални Награди 2017
17 Юни 2017

Кристиан Костов е големият победител на вечерта с четири статуетки.

Снощи пред повече от 20 000 души на величествена церемония в Благоевград се връчиха 15-тите Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2017.

Големият победител на вечерта без никакво съмнение е Кристиан Костов, който пя за първи път на живо на Наградите на БГ РАДИО след успеха си на Евровизия и получи четири статуетки от петте си номинации. В церемонията участва и израелският диджей Саги Абитбул, който гостува за първи път в България след двата си хита с български фолклорни мотиви. Международният му хит Stanga получи впечатляващото изпълнение на сцена и благодарение на Ансамбъл Пирин и Кукерската група от Струмско.

Ето и победителите, избрани от рекорден брой 25 000 слушатели на БГ РАДИО през двата етапа от гласуването:

БГ Песен – „Вдигам Level“ – Pavell & Venci Venc’ и Кристиан Костов

БГ Текст – „Не ти ли стига“ – Михаела Маринова – текст: Павел Николов – Pavell

БГ Албум – „Моменти“ – Графа

БГ Изпълнител – Кристиан Костов

БГ Изпълнителка – Поли Генова

БГ Дуо / Трио - Pavell & Venci Venc’

БГ Група – СкандаУ

БГ Дебют – Кристиан Костов

БГ Видеоклип – „I’m the Queen” – Gery – Nikol , реж. Николай Нанков

БГ Посланик – Кристиан Костов

БГ Вдъхновител – Йорданка Христова

Нови песни на церемонията представиха Б. Т. Р. – Моята сила, Поли Генова - Още, Криско - Bazooka, Михаела Маринова – Един срещу друг, Авеню и Любо Киров – Сънища без край, Михаела Филева и VenZy – Boycott и Мариана Попова – Аз съм любов, Pavell & Venci Venc’ – Само по татуси. Сред изненадите на вечерта бяха и събирането на група КАФФЕ, изпълнението на Гълъбо на Миро и завръщането на водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната - Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО. В помощ на Рафи на сцената в Благоевград стъпиха Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов.

Тази година единствената статуетка, която се определя от eкипа на БГ РАДИО - наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на Йорданка Христова. С Песен моя, обич моя в емоционално изпълнение на Михаела Маринова, Поли Генова и самата Йорданка Христова завърши и 15-тата церемония по раздаване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2017.

Като специални гости в церемонията участие взеха и Ваня Джеферович, Фънки, Иван Ласкин, Етиен Леви, Ники Илиев, Люси Дяковска, Саня Армутлиева.

Бъдете на честотите на БГ РАДИО, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от Годишните Музикални Награди 2017 в Благоевград. А цялата церемония може да гледате по Нова Телевизия тази вечер в 22:30 ч.

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2017 се реализират с подкрепата на VIVACOM и Дженерали Застраховане АД,  а звездите пътуват с FORD.

Медийни партньори НОВА ТВ, CITY TV, Радио Energy и Радио 1. 

Снимка:

Прочетете още