7 май - Международен ден на Радиото и Телевизията

7 май - Международен ден на Радиото и Телевизията
7 Май 2021

„- Как се нарича, когато ти е топло и не искаш нищо да се промени?
- Щастие, предполагам...“


Запознайте се с нашето. Нарича се РАДИО :)

Телевизията подарява готов образ. Радиото, обаче, създава милиони изображения във въображението на слушателите. Задачата на радиото не е просто да заглуши тишината. Радиото трябва да превърне мелодичния „шум“ в необходимост.

През годините, радиото не се е променило много. То все още разчита на мъжки или женски глас зад микрофона – някой, който да пуска музиката, да споделя истории, да задава въпроси, да комуникира със слушателите... Радиото е такава благоприятна среда за поетичната душа, а единственият способ за въздействие, е гласът на водещия. И никакво визуално разсейване не може да замени това. Радиото е прекрасно изобретение, което помага да достигнеш до стотици хиляди умове, без те да могат да бръкнат в твоя...

Доброто радиошоу те държи в плен от началото, до края. То не е просто фон в ежедневието. А музиката е енергията, необходима за зареждане на батерийките - горивото, с което радиото дава газ на твоя ден.
Противно на очакванията, радиоводещият обича да слуша. Слушайки внимателно, научаваме много. За съжаление, някои хора никога не слушат...

Нашето виждане за радиото? Да се спъваш, падаш, ставаш и продължаваш нагоре. Най-великото приключение в съзнателния ни живот до момента. Състезание със себе си – всеки ден. Без почивка. В ерата на комуникацията, най-много липсва комуникация.
Радиото ни връща към времето, когато  хората общуваха помежду си. Говореха. Споделяха. Питаха. Търсеха и намираха отговори на въпросите си.

Радиото подхранва любопитството на слушателя. А тънкият момент е, че не бива да позволяваш това любопитство да угасне – трябва да разравяш жаравата. От петичките, през сърцето, до съзнанието – ядрен взрив, след който започваш да създаваш наново. И това се случва всеки път, когато включиш микрофона.  

Ние все още вярваме в потенциала на РАДИОТО! Защото е единствената медия, в която работят истински мечтатели.
И за толкова години досег с радиото, можем да кажем следното:

Не мога, не искам и няма как да събера РАДИОТО в едно изречение. Ако е една дума, тя ще е СЕМЕЙСТВО!

Когато предпочиташ музиката да говори вместо теб, пускаш любимото си радио. Когато искаш да говориш с музиката, която предпочиташ, ставаш част от любимото си радио.

"За някои хора, радиото е само кабели, копчета и предаватели; за други - музика, джингли и водещи; за мен радиото е сбъдната мечта, голямата любов и ежедневна усмивка!"

Радиото тренира характери. С него порастваш не на години, а на преживявания. Галактика от усещания, която провокира. Един добре конструиран хаос, от който се ражда всичко ново и вълнуващо.

"RADIO IS NOT WHAT I DO. IT'S WHO I AM!"



“Разберете ме. Не съм от този обикновен свят. Имам си лудост.
Ако си роден с късмет, ще разбереш, че нямаш време за неща, които нямат душа.
Ако искаш да успееш, не налагаш правила – вдъхновяваш.
Открояваш се.
Никога не мислиш себе си за най-добър. Но правиш невъзможното – възможно. Превръщаш дефекта в ефект.
Или се състезаваш, или не. Не правиш компромис с победата.
Истината е, че талантът се ражда различен. И не позволява на живота да го укроти.

Прочетете още