10 мечтани туристически дестинации и кога е най-евтино да се пътува до тях

10 мечтани туристически дестинации и кога е най-евтино да се пътува до тях
Снимка: Ralph Bestic
28 Юни 2018

"Business Insider" направи класация на 10-те най-популярни туристически дестинации. Вероятно всеки от вас е мечтал да посети поне една от тях. А по-алчните за приключения и емоции (като нас), имат тройно по-дълъг списък с места, на които искат да посрещат топли изгреви и залези ;) 

Сидни, Австралия
Сидни е едно от най-търсените места за отмора в интернет. Най-евтиният месец за посещение е август, а перфектното време за резервация е два месеца по-рано. Оказва се, че това е едно от най-добрите кътчета на земята, които можете да посетите през 2017 г.



Калгари, Канада
Най-евтиният месец за посещение е през октомври, а перфектното време за резервация е три месеца по-рано.

Меделин, Колумбия
Ако искате да посетите Колумбия, най-евтиният месец е през февруари. Най-подходящото време за резервация е пет месеца по-рано. Ако искате да се насладите на местните забележителности, както и да посетите къщата на Пабло Ескобар - това е вашата дестинация.

Снимка:

Лисабон, Португалия
Един красив град, дом на над 500 000 жители. Най-евтиният месец за визита отново е октомври, а пет месеца по-рано е перфектното време за резервация.

Картахена, Колумбия
Колумбийският град Картахена е разположен в северната част на Карибско море. Най-евтиният месец за посещение е януари, а времето, в което е подходящо да си резервирате билет, е два месеца по-рано.



Токио, Япония
Това е най-големият метрополен регион в света. Най-добрият месец за посещение е през ноември, а резервация може да си направите пет месеца по-рано. Токио е дом на над 13 милиона души.

Бали, Индонезия
Тропически остров, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг. Най-евтино ще ви излезе ако го посетите през ноември и си направите резервация шест месеца по-рано. Там е мястото, където можете духовно да преоткриете себе си.



Окланд, Нова Зеландия
Това е най-големият град в Нова Зеландия с близо милион и половина население. Най-евтиният месец за посещение е юни, а два месеца по-рано е перфектното време за резервация.

Рейкявик, Исландия
Рейкявик е най-големият град в Исландия и най-северната столица в света. Там огъня и леда се срещат. Някога хората са пекли хляба си в дупки в земята. Ако искате да посетите това кътче, най-евтино ще ви излезе през Октомври, а перфектното време да си направите резервация е шест месеца по-рано.



Хавана, Куба
Ако искате да посетите столицата на Куба - Хавана, най-евтиният месец е Ноември. Два месеца по-рано е подходящото време за резервация. Не забравяйте да си вземете и няколко Кубински пури. Все пак това е едно от нещата, с които е известна Куба по света.


 

Прочетете още